Campus Diagonal-Besós. Estudis previs d’edificis cootreball

El Consorci del Campus Diagonal-Besós, a través de la Fundació B-TEC, impulsa el desenvolupament arquitectònic i urbanístic del nou Campus Interuniversitari Diagonal-Besós, que preveu generar un nou pol d’innovació que esdevingui un referent internacional en tecnologies industrials, amb un nou model basat en el triangle docència, investigació i empresa.

L’encàrrec consisteix en realitzar els estudis previs per a la construcció de 2 dels 14 edificis previstos, per tal d’albergar-hi un edifici d’equipaments per a Start-ups d’entitats de l’economia social, i un altre d’oficines tipus co-working . Ambdós edificis estan plantejats de manera unitària, com una gran porta d’accés al campus des de la Rambla de la Mina i el port de Sant Adrià.

Els edificis son amb estructura de fusta i estan plantejats amb criteris de màxima autosuficiència energètica (NZEB) i hídrica, estàndard passivhaus,  auto producció energètica, mínima petjada ecològica, increment de la biodiversitat i ús de criteris d’economia circular i segell d’excel•lència ambiental.