Casa passiva i ecològica a Sant Feliu de Llobregat

Es tracta d’una casa entre mitgeres al centre de Sant Feliu, en un dels carrers més antics de la ciutat. La predisposicó dels clients ha fet molt fàcil incorporar al projecte solucions constructives amb materials naturals i paràmetres d’ecoeficiència, que s’ha dissenyat segons estàndards passivhaus.

L’edifici té l’estructura de fusta i els aïllament de cotó reciclat i suro. També comptarà amb un sistema de ventilació mecànica de doble flux per minimitzar les pèrdues d’energia i una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta, que a la llarga tendirà a l’autosuficiència. Tot això fa que no sigui necessari cap sistema de calefacció i la refrigeració es resolgui amb ventiladors de sostre.

Destaca el disseny de la façana, que combina els gustos més aviat clàssics dels clients, en detalls com les persianes de llibret de tota la vida o el ràfec de coberta, i materials innovadors, com les franges verticals de l’acabat de suro vist, amb aspecte final que vol emular l’escorça d’un arbre.

 

Procés d'obra