Ecoreforma d’habitatge al Turó Park

Es planteja una reforma integral d’un habitatge per renovar-lo i adaptar-lo a les necessitats d’una família, pensant en que sigui una obra definitiva i que permeti, si arriba el moment, circular-hi amb cadira de rodes.

Els requisits funcionals son de de potenciar i ampliar l’espai de cuina com a lloc per estar i per cuinar, així com replantejar el conjunt d’espais de façana principal, per tal de facilitar que les zones d’estar i de treball siguin àmplies i es produeixin amb màxima iluminacio natual.

El projecte pretenia, com a idea principal, poder cuinar amb vistes al Turó Park, tenint la cuina en la part interior de l’habitatge, i considerant que entre el parc i la cuina hi havia 3 murs de càrrega que calia atravessar visualment, pero mantenir estructural i compositivament.

Tota la reforma s’ha plantejat amb criteris de màxima eficiència energètica: s’han aillat tèrmicament les façanes i les caixes de persiana, s’ha millorat l’estanqueitat de les finestres que no s’han pogut substituir, i s’ha climatitzat l’habitatge amb terra radiant i amb ventiladors al sostre.

El mobiliari interior ha estat dissenyat també per l’equip de Celobert.