Ecoreforma d’un habitatge davant d’un parc

La propietària d’un pis de 70 m2 del Turó Park (Barcelona) ens van contactar perquè volia fer una reforma integral al seu pis: calia adaptar-lo a les necessitats de la família pensant en què fos una obra definitiva que permetés, si arribava el moment, poder circular-hi amb cadira de rodes.

Les directrius que vam rebre indicaven que s’havia de potenciar i ampliar l’espai de cuina com a lloc per cuinar però també estar-s’hi. També era necessari replantejar el conjunt d’espais de la façana per facilitar que les zones d’estar i de treball fossin àmplies i tinguessin la màxima il·luminació natural possible. El projecte també reclamava un plantejament de màxima eficiència energètica; és per això que vam aïllar tèrmicament les façanes i les caixes de persiana, millorar l’estanqueïtat de les finestres que no es van poder substituir i climatitzar tot l’habitatge amb terra radiant i amb ventiladors al sostre.

El resultat va ser un pis nou, més ampli, sostenible i amb un mobiliari interior (dissenyat també per Celobert) actualitzat.