Piso del parque, reforma integral de una vivienda en Sant Gervasi

Este contenido está disponible en català

 

2015 — 2016
Particular
Barcelona

La Mercedes té un pis d’uns 70 m2 davant del Turó Parc de Barcelona i ens contacta perquè el vol adaptar a les necessitats de la família. La seva preocupació principal és que, si en un futur fos necessari, aquest permeti la movilitat en cadira de rodes.

Aprofitant l’obra, també es millora la distribució, les prestacions i l’eficiència energètica del pis. En aquest sentit, la cuina es converteix en l’estança principal de l’habitatge, on a més de cuinar-hi, s’hi pot estar. També es replanteja el conjunt d’espais que donen a la façana principal per aconseguir una zona d’estar i de treball àmplia i amb la màxima il·luminació natural possible.

Pel que fa a l’eficiència energètica, s’aïlla tèrmicament tot l’envolcall del pis: façanes, finestres i caixes de persiana. Les necessitats tèrmiques es cobreixen a través d’un terra radiant i ventiladors de sostre. El primer es tracta d’un sistema que necessita molt poca energia per funcionar i distribuieix la calor de manera uniforme. A més, s’integra totalment a l’espai perquè no necessita ni radiadors ni reixetes visibles, i s’aprofita la seva instal·lació per substituir l’antic paviment per un de fusta. A l’estiu, la refrigeració de l’aire interior es resol amb ventiladors de sostre, un sistema econòmic i eficient.

El resultat és un pis d’estil clàssic però actualitzat, adaptat a les necessitats de la família: més ampli, lluminós, eficient.

Estat abans de la reforma
Col·laboracions

Enedós — Disseny cuina
Guifré de Peray — Fotografia