Reforma integral de las oficinas de Incoop

Este contenido está disponible en català

 

2019 — 2020
Incoop SCCL
Eixample de Barcelona

Incoop és una cooperativa històrica de més de 500 treballadores i 30 anys d’història, dedicada a la gestió de projectes i serveis educatius i culturals. El nou local respon a les necessitats de creixement de la cooperativa i de millorar les seves condicions de treball. En aquest sentit, l’encàrrec és adequar un local preexistent situat en uns baixos interiors per a ús d’oficina. L’objectiu principal és fer arribar la llum natural de l’interior d’illa a tot el local i convertir-lo en un espai de treball agradable, el repte és fer-ho amb un pressupost molt ajustat.

Es crea un espai de treball flexible, ampli i acollidor a través de minimitzar els elements opacs. L’espai, desjerarquitzat i lluminós, combina zones de treball individual i col·lectiu. La part central de l’espai es reserva a la zona de back-office, sempre visible des de qualsevol lloc de l’oficina.

L’espai té una materialitat senzilla i càlida gràcies a l’ús de materials nobles com la fusta i la reutilització del màxim d’elements existents possibles. La fusta s’utilitza en punts clau de l’espai aportant valor i confort, i el paviment original de terratzo fosc es combina amb parets i sostres blancs. Per contrarestar la senzillesa del lloc, el mobiliari segueix la gama cromàtica de l’organització.

A més de la distribució, totalment orientada a aprofitar la llum natural, un altre punt clau és el disseny optimitzat de les instal·lacions de clima i ventilació, que permet equilibrar de manera òptima despeses, consum i confort.