Reforma integral a l’àtic de la Sandra

2018
Particular
L’Hospitalet de Llobregat

La Sandra ens contacta perquè necessita una llar amb més espai i eficiència energètica: vol deixar de passar calor a l’estiu i fred a l’hivern. El pis, de 30 m² i situat a les golfes d’una antiga finca a l’Hospitalet de Llobregat, es va construir sense aïllament fa gairebé 90 anys. Això provoca que tingui unes deficiències tèrmiques importants i, per tant, un consum energètic alt.

Es tracta d’un pis molt petit i fragmentat, amb poca llum i espai d’emmagatzematge molt limitat. Com la Sandra ja intuïa, li confirmem que damunt del falç sostre existent té espai per crèixer en altura. Gràcies a aquesta troballa, augmentem la superfície del pis a través d’un altell de fusta que només cobreix una part de l’espai inferior i on sitem el dormitori amb estudi. Així, l’estanca principal té més llum natural i amplitud, i gràcies a l’aïllament que s’instal·la a la coberta i alguns murs, el pis aconsegueix unes millors condicions tèrmiques.

A més, s’han recuperat dos elements de la construcció original que estaven amagats: una magnífica encavallada de fusta i un mur de maó que doten l’espai de personalitat pròpia.

A la planta inferior, s’han eliminat envans per aconseguir una zona d’estar més gran. També s’ha instal·lat parquet, allisat i pintat les parets de blanc i refet la instal·lació elèctrica i d’il·luminació. Amb tot això aconseguim dotar de més espai i llum aquesta zona. A més, aconseguim un espai més controlat i ordenat a través de generar espai d’emmagatzematge sobre el bany i el rebedor.

Però el millor del projecte és sentir a la Sandra un cop acabades les obres: “Estic totalment enamorada del meu pis!”. Amb la reforma no només ha guanyat espai gràcies a l’altell de fusta i els armaris integrats, sinó que ara té un pis de 45 m² lluminós, càlid i funcional. Ens explica que abans de la reforma organitzava sopars de més de 15 persones en aquells escassos 30 m², no ens volem imaginar les festes que deu organitzar ara…!