Ca la Paca, reforma de l’antic pis de l’àvia

2017 — 2018

Particular

Cornellà de Llobregat

Les paques volien convertir el pis de la iaia en l’habitatge dels seus somnis: ecològic, energèticament eficient i amb espais saludables i diàfans. Es tracta d’un pis en cantonada de 120 m² orientat a nord, amb una distribució obsoleta i passadissos infinits.

El primer repte ha estat optimitzar i millorar l’espai interior del pis. Ho aconseguim unint la sala d’estar, el menjador i la cuina en un sol espai, diàfan i lluminós, que es col·loca a la part central del pis per reduir el màxim l’espai de circulació. A més, obrim aquest espai a les bones vistes que ens ofereix la cantonada.

El següent repte és aconseguir que un pis orientat a nord sigui energèticament eficient i, a la vegada, respectuós amb el medi ambient. Per això, hem utilitzat materials reciclats com la fusta i el cotó, i hem aïllat tèrmicament tota l’envolupant exterior (façana, paviments en contacte amb l’exterior i caixes de persiana). També hem substituït els tancaments existents per altres de més eficients i aïllants, evitant així una pèrdua d’energia considerable.

Per últim i no menys important, s’ha fet un estudi geobiològic per detectar els encreuaments de corrents i línies Curry i Hartmann. Aquests punts estan associats a l’increment de patologies com el nerviosisme o l’insomni i, per tant, hem evitat ubicar-hi les zones de descans i de treball que són on passem més temps. Ara, les paques gaudeixen d’un pis espaiós, lluminós i saludable.

Estat abans de la reforma